I’d like to hunker in this bunker : TreeHugger

Resilience is hot these days, the ability prepare for and survive in adverse conditions. And what could be more adverse than artillery, which is why the Dutch built this bunker at Fort Vuren. It was evidently renovated into a tiny flat as a prize in a contes, part of an advertising campaign , but the design by B-ILD was so nice that they decided to keep it open and rent it out for holidays.

© Tim Van de Velde

It’s only a hundred square feet with a six foot ceiling, but everything folds up and away. The architects write:

All furniture can fold or slide away or be pushed up and down. Therefore all objects have a double function. Stools are used as a bedside table, a coffee table or a step.

© Tim Van de Velde

To contrast with the hard and monolithic character we chose to work with materials such as meranti plywood. Recesses in the concrete were used to their full potential to accommodate a kitchen of storage space.

© Tim Van de Velde

The outdoor deck is the same dimension as the interior of the bunker, and made with the same kind of boards that would have been used to form the concrete.

© Tim Van de Velde

The architects claim inspiration from Le Corbusier’s Le Cabanon, but at least it had a window. More photos at Archdaily and Dezeen.

© B-ILD

If the article suppose to have a video or a photo gallery and it does not appear on your screen, please Click Here

13 November 2014 | 4:49 pm – Source: treehugger.com

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published.